Articole

Transplant după transplant la Fundeni

Transplant după transplant la Fundeni

DISCURS ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI

Bună ziua, stimați participanți!

Numele meu este Anamaria Nárai și sunt transplantată hepatic de 10 ani!

Sunt fericită că ne vedem în altă parte decât în spital și în alt context decât pentru consult, tratamente, sau proceduri medicale. O dată pe an sărbătorim, nu doar tratăm, vindecăm, ameliorăm! O dată pe an NE BUCURĂM!

Transplantul este pentru mulți bolnavi unica șansă la viață.  Și nu doar la viață, ci la o viață bună, de care ne putem bucura sub toate aspectele: serviciu, călătorii, familie, pasiuni.

Noi, cei prezenți aici știm asta: după transplant ne-am întors la lucru, mulți dintre noi s-au căsătorit după transplant, am devenit părinți, pe scurt, am făcut lucruri pe care bolnavii nu le pot face! Dar noi le facem! Pentru că nu mai suntem bolnavi!

Citește mai departe...

Dr Ioana Grințescu și Dr Liliana Mirea: Drumul de la donator la transplant. Academia de Sănătate

Dr Ioana Grințescu și Dr Liliana Mirea: Drumul de la donator la transplant. Academia de Sănătate

Câte vieți a salvat dr. Radu Zamfir de când este directorul ANT! Medicul – erou din Apuseni, cifre record în doar 3 luni

România a intrat din nou în “lumea bună”, în lumea transplantului mondial. După câțiva ani de ceață abătută asupra Programului Național de Transplant, victimă a unor interese la nivel înalt, care nu au făcut altceva decât să diminueze șansa la viață a pacienților care așteptau organul donat, condamnați, pe liste, soarele a început din nou să iasă.

Cifrele înregistrate de Agenția Națională de Transplant (ANT) de la începutul acestui an sunt fantastice și demonstrează că pentru a salva vieți, nu trebuie decât să vrei. Chirurgul Radu Zamfir, supranumit și eroul din Apuseni după tragicul accident aviatic din 2014 în care și-au pierdut viață pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion, a preluat conducerea ANT în martie, anul acesta. Iar cifrele pe care le-a obținut în doar 3 luni de mandat vorbesc de la sine.

Citește mai departe...

Comunicat de presă 31 mai 2019 Asociația LIVERTRANS

Ziua Națională a Transplantului, celebrată alături de medicii care dăruiesc “viață după moarte”

Da, pentru VIAȚĂ! 

Zi mare pentru Transplantul Românesc. Asociația LIVERTRANS (Asociația Transplantaților de Ficat din România) a sărbătorit ieri, 31 mai, în ultima luna a primăverii, la Academia Română din Capitală, a 15-a editie a Zilei Naționale a Transplantului. Evenimentul a reunit atât pacienții transplantați cât și medicii care, prin măiestria și priceperea lor au reușit să înfăptuiască minuni, dăruind “viață după moarte”.

Începând din 2005, în România se sărbătorește anual acest eveniment care marchează salvarea a sute și sute de vieți de pacienți pentru care actul de donare înseamnă “Da, pentru VIATA!”. Ediția din acest an a fost una cu totul și cu totul specială, pentru că numărul donatorilor identificați de Agenția Națională de Transplant (ANT) sub conducerea medicului chirurg Radu Zamfir a crescut considerabil în numai două luni. De la preluarea mandatului (martie 2019), dr. Zamfir a reusit sa pună din nou pe roate ANT, obținând un număr de 30 de donatori în moarte cerebrală. Aceasta în condițiile în care anul trecut, această activitate a fost mult sub asteptări și sub cifrele anilor precedenți.

Citește mai departe...

Exista viata si dupa al doilea transplant de ficat! Szasz, romanul care la 37 de ani s-a salutat de cateva ori cu moartea

Szasz Ferenc Zsaba (37 de ani) este un muresean mandru, din Tarnaveni, cu o poveste de viata ce ar putea constitui subiectul unui studiu de caz pentru studentii de la Facultatea de Medicina. Pentru ca a sfidat moartea de mai multe ori, pentru ca in ciuda afectiunilor teribile care i-au zdrobit sanatatea a reusit sa treaca peste si sa iasa invingator din fiecare batalie.

Citește mai departe...

VIDEO | Mama care a salvat 4 vieti, dupa moarte. Povestea emotionanta a Simonei, femeia care a devenit donator de organe

Patru vieti a salvat o tanara mama din Bihor, care a pierit intr-un accident rutier. Tot patru sunt copilasii ramasi fara cea care le-a dat viata. Familia a acceptat donarea de organe cu gandul ca femeia va trai prin sufletele pe care le salveaza.

Simona era o mama tanara. Avea doar 29 de ani si toata viata inainte. Un sofer care ar fi adormit la volan i-a ucis viitorul intr-o fractiune de secunda, chiar cand isi ducea mezina de sase ani la gradinita. Trei fetite de 6, 10, 13 ani si un baiat de 8 au ramas orfani de mama.

Citește mai departe...

Subcategorii

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu 2% (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
2
Articole
147
Link-uri web
104
Afișări articole
290638