Articole
La mulți ani, dna. dr. Doina Hrehoreț!
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Joi, 26 Noiembrie 2020 07:47
La mulți ani, dna. dr. Doina Hrehoreț! Respect și recunoștință!
La mulți ani, domnule doctor Vlad Brașoveanu
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Marți, 17 Noiembrie 2020 07:54
La mulți ani, domnule doctor Vlad Brașoveanu
La mulți ani, TIMEA BALOGH!
- Detalii
- Categorie: Povestiri adevărate
- Publicat: Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 14:33
Astăzi se împlinesc 20 de ani de când TIMEA BALOGH, pe atunci o fetiță de un an și două săptămâni, a fost supusă unei intervenții de transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni de către dnul Prof dr.IRINEL POPESCU, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic. Donatoare unei porțiuni din ficat a fost mama fetiței. La aceea dată a fost prima intervenție de acest tip din țara noastră.
La mulți și binecuvântați ani, Timea, alături de familia ta minunată!
Respect și recunoștință echipei medicale condusă de dnul Profesor!
DĂ pentru VIAȚĂ!!
Doi oameni salvați prin transplant de ficat în mai puțin de 24 de ore, la Fundeni. Povestea emoționantă
- Detalii
- Categorie: Povestiri adevărate
- Publicat: Joi, 30 Iulie 2020 10:01
În ciuda dificultăților date de pandemia de COVID-19, programul de transplant continuă, a anunțat acad prof dr Irinel Popescu. Chiar astăzi, la Fundeni, s-a realizat un transplant de la donator în viață, iar un al doilea va avea loc în orele care urmează.
Discutând cu dr Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, despre problemele provocate Programului de transplant de pendemia de COVID-19, acad prof dr Irinel Popescu a dezvăluit că în mai puțin de 24 de ore, la Institutul Fundeni au loc două astfel de intervenții salvatoare, scrie dcmedical.ro.
„În cursul dimineții, la Institutul Clinic Fundeni, echipa condusă de conf dr Vlad Brașoveanu a efectuat un transplant de la un donator în viață. Este vorba de o fiică de 24 de ani care a donat o jumătate de ficat, hemificatul drept, mamei sale în vârstă de 48 de ani cu ciroză criptogenetică. De asemenea, în cursul după-amiezii am fost anunțați de către coordonatorii naționali ai programului de transplant că există un donator la Târgu Mureș, este un bărbat de 56 de ani, grupă A pozitiv, 170 de centimetri înălțime, 70 de kilograme, la care familia a acceptat donarea și echipele de prelevare se pregătesc să meargă acolo și să efectueze operația de prelevare. Există acord pentru ficat și rinichi. Deci, iată că și în asemenea momente critice Programul de transplant poate să se desfășoare în continuare. Singur, sunt foarte mulți pacienți care așteaptă aceste operații. Se știe că așteptarea pe listă e una dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere psihologic pentru pacienții care ulterior vor fi transplantați. Cu cât această așteptare e mai ungă, cu atât impactul psihologic este mai mare și timpul de așteptare depinde fundamenta de numărul de donatori. De aceea chiar și în timpul unei pandemii cum este aceasta, care lovește din câte se pare din ce în ce mai crunt România, totuși Agenția Națională de Transplant și programele de transplant încearcă să-și desfășoare activitatea cât mai aproape de normal”, a spus acad prof dr Irinel Popescu.
Ce probleme întâmpină programul de Transplant Pulmonar în România, aflați din video:
Sursa: dcmedical.ro
Raspuns CNAS nr.P6654/13.07.2020
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Joi, 16 Iulie 2020 10:14
Către,
ASOCIAŢIA TRANSPLANTAŢILOR DE FICAT DIN ROMÂNIA LIVERTRANS
în atentia,
DOAMNEI PREŞEDINTE DR. CRINA ŞTEFĂNESCU
Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - Direcţia Medic Şef cu nr. MSSM 2132/02.07.2020, vă comunicăm următoarele;
Medicamentele specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor pentru tratamentul stării posttransplant al pacienţilor transplantaţi, cu excepţia tratamentului recidivei hepatitei cronice la pacienţii cu transplant hepatic, se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, conform art. 31 din Ordinul preşedintelui CNAS nr. 245/2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018, cu modificările şi completările ulterioare.
Potrivit prevederilor HG nr. 438/02.06.2020 şi ale Ordinului preşedintelui CNAS nr. 715/04.06.2020 pentru modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 245/2017, precum şi pentru stabilirea unor masuri în domeniul sănătăţii în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, medicul de familie poate emite prescripţie medicală în continuare pentru bolnavii trataţi în cadrul programelor naţionale de sănătate curative cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise bolnavilor de către medicul specialist - scrisoare medicală şi/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere, şi pentru medicamentele, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis, care până la data instituirii stării de urgenţă erau prescrise de către medicii specialişti în conformitate cu limitările de prescriere prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, republicată, precum şi în Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaţionale prevăzute în Listă.
Pentru bolnavii incluşi în cadrul programelor naţionale de sănătate curative, aflaţi în tratament cu medicamente notate cu (**), (**1) şi (**1Ω) în Lista de medicamente aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, republicată, prescrierea în continuare a tratamentului specific se efectuează în baza documentelor medicale emise ca urmare a evaluărilor medicale periodice.
Evaluările medicale periodice al căror termen de valabilitate - ce a fost prelungit în perioada stării de urgenţă - expiră după încetarea stării de urgenţă, precum şi evaluările periodice programate ulterior încetării acestei stări vor fi efectuate în conformitate cu protocoalele terapeutice aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008, cu modificările şi completările ulterioare.
„N-avem sânge!” – un nou apel la donare adresat buzoienilor
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Miercuri, 10 Iunie 2020 14:28
În fiecare zi ajutăm !
Ne dăruim forța de muncă, inteligența, timpul, sufletul pentru ca prin efortul nostru să fie un pic mai bine în lume.
În lumea aceasta, plină de convulsii, aflată mereu în campanie electorală, lansăm un strigăt de ajutor disperat ...
Priviți în jur, ascultați atent !
O criză masivă de sânge își arată semnele.
Dăruiți viață ! Este invitația noastră de suflet ...
Haideți să sprijinim Centrul de Transfuzii Buzău să-și refacă cantitatea necesară pentru a sprijini spitalele județului.
Pe 14 iunie sărbătorim ZIUA DONATORULUI .
Nu am putea-o face mai bine ca dăruind stropi de dragoste de om.
Crucea Roșie Buzău, LIVERTRANS , Asociația Transplanților de Ficat din România și Centrul de Transfuzii Buzău vă așteaptă cu speranță !
LA MULTI ANI, DOMNULE PROFESOR!
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Luni, 20 Aprilie 2020 14:51
Domnule Profesor, vreau sa va asigur de recunostinta mea vesnica.
Cum nu exista un cuvant magic care, odata rostit, sa dea masura intregului meu gand, indrept spre bunul Dumnezeu cea mai fierbinte rugaciune de a va binecuvanta si ocroti in fiecare clipa a vietii Dvs.!
Gh. Penea
La multi ani, Domnule Profesor!''
Va doresc multa sanatate, bucurii, ca toate dorintele sa vi se implineasca atat pe plan personal cat si profesional, sa puteti face in continuare lucruri la fel de minunate ca si pana acum.
Cu multumiri si consideratie,
Ramona Iaru
De rupi o coardă la vioară
Ea geme lung şi tremurand
O altă coardă îi ia locul,
Şi-auzi vioara iar cantand.
Dar dacă rupi sau la-ntamplare, a inimii coardă loveşti, ea geme lung o viață-ntreagă.
Căci alta n-ai, s-o-nlocuieşti !
Cu mult drag domnului IRINEL POPESCU ! , Groposila George
Vă urez un La Mulți Ani călduros, alături de cei dragi.
Vă urez multă sănătate si toate cele bune.
Cu mult drag, Balogh Timea! ?
"LA MULTI ANI!
Multa sanatate si putere de munca alaturi de familie si echipa formata de dvs.
Va imbratiseaza cu drag pacienta, Constanta Pavelescu "
Noi reglementări privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Marți, 31 Martie 2020 12:04
Executivul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii stării de urgență. Proiectul de act normativ a fost publicat în transparență decizională în data de 23 martie 2020, iar propunerile specialiștilor din domeniul medical și ale pacienților au fost analizate și implementate în Hotărârea de Guvern aprobată azi, în scopul asigurării accesului la servicii medicale în condiții de siguranță pentru medici și pacienți, prin limitarea deplasărilor și interacțiunii cu alte persoane.
Informatii legate de infectia cu virusul SARS-CoV2 pentru pacientii cu boli hepatice cronice si transplant hepatic
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020 11:30
Pandemia COVID-19 este in plina desfasurare si exista destule evidente legate de calea de transmitere a virusului SARS-CoV2 (aeriana, prin picaturi de saliva si digestiva).
Pacientii posttransplant hepatic, cei cu hepatita autoimuna cu medicatie imunosupresoare de linia a doua, pacientii cu ciroza hepatica decompensata si/sau pacientii cu hepatita alcoolica sunt considerati in categoria cu risc inalt pentru complicatii in cadrul COVID-19.
Anulare Ziua Transplantului din 03 aprilie 2020
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020 11:20
Către,
Asociaţia LIVERTRANS
Doamnei Crina Ştefănescu – preşedinte
Stimată doamnă Ştefănescu,
Situaţia deosebită în care ne aflăm, în contextul evoluţiei pandemiei cu COVID19, precum şi prevederile Decretului Preşedintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, ne obligă să amânăm organizarea celei de-a 16-a ediţii a Zilei Naţionale a Transplantului , eveniment ce urma să se desfăşoare în data 03.04.2020.
Evenimentul va fi reprogramat la o dată ulterioară, ce va fi stabilită funcţie de dispoziţiile şi măsurile impuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă la nivel naţional.
Cu deosebit respect,
Dr. Radu Zamfir
Director Execuitv ANT
Invitație Ziua Naţională a Transplantului în România, 03 Aprilie 2020
- Detalii
- Categorie: Articole
- Publicat: Marți, 25 Februarie 2020 19:29
Mai multe articole...
Subcategorii
- Povestiri adevărate
- Comunicate de presă
-
Informații medicale
Articole cu informații medicale utile membrilor asociației.
- Campanie prodonare
-
Opinii ale membrilor
Opinii personale ale membrilor asociației.