RESPONSABILITATE IN TRANSPLANT

Detalii
AddThis Social Bookmark Button

La inceput de an „Asociatia Transplantatilor de Ficat - LIVERTRANS” isi exprima ingrijorarea fata de declaratiile neintemeiate, aparute in media, de natura a descuraja donatorii de organe, dupa ce  asociatiile pacientilor transplantati, impreuna cu medicii experti in domeniul transplantului, au facut eforturi  mari pentru a determina populatia  sa constientizeze importanta donarii si a operatiei  de transplant  care alaturi de  generozitatea familiilor donatoare  salveaza  vieti. 

Astazi in aceleasi medii dar si persoane politice  care nu au nimic in comun cu actul medical discuta despre scaderea numarul de pacienti transplantati, fapt datorat nu dezinformarilor sesizate in ultimul an ci lipsei unei noi Legi a Transplantului!

Dar exista o Lege a Transplantului cu reguli foarte stricte, atat pentru medici , pentru donatori  cat si pentru primitorii unui organ ,aceeasi lege care functiona si in 2013 cand am sarbatorit  500 de transplanturi hepatice realizate in  Romania  . S-a  inregistrat ,atunci, cea mai mare crestere a ratei de donare, dupa o campanie prodonare a Stirilor Protv  minunat sincronizata cu activitatea coordonatorilor de transplant  ,a medicilor anestezisti si a echipelor de transplant conduse de dnul Prof.dr.IRINEL POPESCU.

Institutionalizarea a 45 de coordonatori de transplant intraspitalicesti si anestezisti insarcinati cu identificarea  potentialilor donatori in 2012, in mare parte a facut posibil acest record  desi  munca lor era voluntara 100%. 

Tinem sa precizam ca pentru a se putea realiza transplantul, prioritar nu este locul pacientului pe lista de asteptare, ci compatibilitatea pacientului cu donatorul, astfel incat organul transplantat sa nu fie rejectat de organism. Este posibil ca un pacient aflat pe o lista de asteptare sa fie nevoit sa astepte multi ani pana cand apare un organ compatibil, la fel de bine cum un alt pacient poate avea  sansa sa apara un organ compatibil si sa se poata realiza transplantul dupa cateva luni de la inscrierea pe lista de asteptare.

Activitatea de TRANSPLANT din Romania a fost apreciata in  anii  trecuti, de catre Agentia Europeana de Transplant, de catre experti in domeniu, atat pentru numarul tot mai crescut de operatii cat si pentru calitatea acestor interventii, realizate cu succes (dovada stau pacientii, care traiesc si duc acum o viata normala).

Noi, cei cateva sute de pacienti care am beneficiat de un transplant de ficat putem afirma fara  teama de a gresi ca au fost respectate absolut toate normele si principiile legale, morale si medicale si ca nimeni nu a fost nevoit sa dea ceva personalului medical, dupa cum nici nu a fost favorizat pe principiul „vedetismului”, asa cum s-a afirmat. Singurele lucruri care au contat au fost compatibilitatea si eligibilitatea.

Noi traim datorita Programului de Transplant, a eforturilor echipelor medicale conduse de dnul Prof.dr. Irinel Popescu si a generozitatii familiilor donatoare si vom face tot ce este necesar ca sperantele pacientilor care asteapta un organ salvator sa nu fie spulberate! 

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
168
Link-uri web
104
Afișări articole
368030