APEL

Detalii
AddThis Social Bookmark Button

Au trecut  18 ani de la primul transplant  de ficat din România. 

Pe cale de consecință, Asociația Transplantaților de Ficat din România face un apel emoționant la adresa autorităților pentru a încuraja și a finanța prin programe de conștientizare donarea de organe sub cerința: 

”SPERANȚĂ PENTRU CEI CU FOARTE PUȚINĂ SPERANȚĂ! OAMENII DE SUFLET, CU INIMI MARI SĂ FIE  ALĂTURI DE CEI AFLAȚI ÎN SUFERINȚĂ!”

 

 

Asociația Transplantaților de Ficat din România este o rezultantă a excelenței în medicină. Este o excelență care s-a construit în timp. Ea se datorează minunatelor echipe de transplant, coordonate și conduse de părintele Școlii Românești de Transplant Hepatic – PROFESOR DR. IRINEL POPESCU.

În patologia ficatului, anul 2018 constituie un moment de seamă: operațiile de transplant de ficat din România își serbează majoratul: 

SUNT 18 ANI DE LA PRIMUL TRANSPLANT DE FICAT REUȘIT ÎN ROMÂNIA.

Transplantul este începutul unei noi vieți.

Cine a fost încercat de boală poate să intuiască lupta teribilă pe care suferinzii, în cazul nostru cei cu ciroză hepatică, ori cancer hepatic sau alte boli terminale ale ficatului, o dau zi de zi.

Din cele 890 de operații de transplant realizate la noi în țară până la începutul lunii octombrie 2018, cele mai multe s-au făcut în 2013. În acel an s-au realizat 122 de operații de transplant, din care 103 au fost cu ficat de la donatori în moarte cerebrală. 

Românii au dovedit atunci o solidaritate și o înțelegere fără precedent față de semeni, față de posibilitatea salvării acestora printr-un transplant. Lumea întreagă vorbea despre miracolul românesc, despre creșterea extraordinară a numărului de donatori de organe din România. Știrile despre miracolul din societatea românescă au făcut ocolul lumii. 

ERA MOMENTUL DE RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ A ȘCOLII ROMÂNEȘTI DE TRANSPLANT HEPATIC!

Discuțiile despre transplant nu trebuie politizate. Transplantul trebuie să rămână în sfera profesioniștilor. Avem un respect deosebit pentru curajul medicilor de la Spitalul Fundeni și Sfânta Maria din capitală, precum și pentru echipa de transplant de la Iași

Nu credem că există o misiune mai grea, cu mai multă responsabilitate pe care o desfășoară cu abnegație și devotament Școala Românească de Transplant Hepatic, sub conducerea domnului Profesor Irinel Popescu .

Relatările obsesive despre câteva presupuse abuzuri în alocarea de organe (rinichi) au diminuat încrederea oamenilor în oameni. Oare care a fost rezultatul repetării obsesive a unei știri despre un presupus abuz în alocarea unui organ? 

A FOST STINGEREA PE PATUL DE SPITAL A UNOR BOLNAVI ÎN STADII TERMINALE ȘI LA SUFERINȚE MARI PENTRU APARȚINĂTORI!

Solicitam autoritatilor sa faca lumina asupra presupuselor nereguli din transplant si sa dea publicitatii rezultatele acestor investigatii .

Solicităm revenirea  la situația transplanturilor din 2013!.  

Solicităm speranță pentru cei cu foarte puțină speranță! 

Îi vrem pe oamenii cu inimi mari și suflete de români alături de cei aflați în suferință! 

Suntem convinși că ei există!

ASOCIAȚIA TRANSPLANTAȚILOR DE FICAT DIN ROMÂNIA

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu 2% (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
2
Articole
150
Link-uri web
104
Afișări articole
299837