A doua sansa la viata!

Detalii
AddThis Social Bookmark Button

Dragi prieteni, voi incerca sa va aduc mai aproape activitatile Asociatiei Transplantatilor de ficat din Romania-LIVERTRANS, din timpul anului care isi va lua ramas bun de la noi in curand. 

La inceput de an, am participat la Forumul National al asociatiilor de pacienti. Prezenta reprezentantilor MS, ai CNAS si ai Ministerului Muncii a declansat dezbateri constructive despre reforma sistemului de sanatate, accesul  la tratament si servicii medicale, formele de protectie sociala a persoanelor cu handicap. In colaborare cu celelalte asociatii santem mai puternici in actiunea noastra de a face cat mai auzita “VOCEA” pacientilor transplantati si a celor aflati pe lista de asteptare.

Pe data de 19 iunie am celebrat a 8-a editie a Zilei Nationale a Transplantului in Romania. Din 2005,  aceasta zi s-a sarbatorit in aprilie, dar in aceast an s-a decalat pentru a ne putea bucura de prezenta Prof.dr. Francis Delmonico. Considerat cea mai importanta personalitate a transplantologiei mondiale, este profesor si doctor in Stiinte Medicale al Clinicii de Chirurgie al Harvard Medical School-Boston, Massachusetts, si coordonator desemnat  al  OMS in domeniul donarii si transplantului de organe. Prof.dr. Irinel Popescu, in calitate de Presedinte al Academiei de Stiinte Medicale, a inmanat distinsului oaspete diploma de membru de onoare al acestui for stiintific. Din 19 iunie 1997, de la primul transplant hepatic, d-nul Prof.dr. Irinel Popescu impreuna cu echipa medicala,  in Institutul Clinic Fundeni, a realizat 385 de transplanturi hepatice. In pozele din acest site vedeti oameni fericiti, nascuti a doua oara impreuna cu D-nul PROFESOR si membrii echipei sale, doctori si asistente, atat de dragi noua!

Debutul verii a fost un bun prilej pentru intalnirea la malul marii a pacientilor transplantati renal, hepatic, pulmonar si cardiac. In cadrul Campaniei ”Spune DA! Sustine donarea de organe!“  a avut loc conferinta “Transplantul, pacientul in stare posttransplant si viata cotidiana a acestuia. Exista cateva particularitati ale vietii noastre legate de alimentatie, medicatie, pe care fiecare pacient transplantat trebuie sa le invete si astfel de intalniri intr-un mediu placut, intre noi si medicii care ne monitorizeaza, nu pot fi decat benefice!

In octombrie marcam participarea noastra la Congresul  ROMTRANSPLANT 2012 cand s-au aniversat  15 ani de activitate in transplantul hepatic in cadrul Institutului Clinic Fundeni si 20 de ani de activitate de transplant renal in Institutul de Urologie si Transplant renal Cluj-Napoca. Va intrebati desigur ce cauta pacientii la un congres stiintific, la o reuniune a marilor profesionisti in domeniu! Participarea ne-a onorat si este rodul relatiilor parteneriale dintre echipa medicala implicata in transplant hepatic coordonata de d-nul Prof.dr. Irinel Popescu si asociatie. In fond noi santem fericitii beneficiari ai acestui miracol medical iar dezbaterile stiintifice, schimbul de idei si practici medicale ne bucura, pentru ca, in final, ele duc la prelungirea si imbunatatirea calitatii vietii noastre, a pacientilor.

Dupa cum vedeti ne-am implicat in evenimente deosebite si anul inca nu s-a terminat! Dar, cel mai important este ca muncim, invatam, iubim si multumim lui D-zeu pentru fiecare zi in care ne oprim din iuresul vietii si ne bucuram de parfumul florilor

Dr. Crina Stefanescu – Presedintele Asociatiei Transplantatilor de Ficat din Romania

MOTTO: Cea mai mare reusita a noastra nu este ca nu am cazut niciodata, ci ca ne-am ridicat de fiecare data cand am cazut!

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
178
Link-uri web
104
Afișări articole
442480