Articole

LA MULTI ANI, DOMNULE PROFESOR!

Domnule Profesor, vreau sa va asigur de recunostinta mea vesnica. 

Cum nu  exista un cuvant magic care, odata rostit, sa dea masura intregului meu gand, indrept spre bunul Dumnezeu cea mai fierbinte rugaciune de a va binecuvanta si ocroti in fiecare clipa a vietii Dvs.!

Gh. Penea


La multi ani, Domnule Profesor!''

Va doresc multa sanatate, bucurii, ca toate dorintele sa vi se implineasca atat pe plan personal cat si profesional, sa puteti face in continuare lucruri la fel de minunate ca si pana acum.

Cu multumiri si consideratie, 

Ramona Iaru


De rupi o coardă la vioară

Ea geme lung şi tremurand

O altă coardă îi ia locul, 

Şi-auzi vioara iar cantand.

Dar dacă rupi sau la-ntamplare, a inimii coardă loveşti, ea geme lung o viață-ntreagă.

Căci alta n-ai, s-o-nlocuieşti !

Cu mult drag domnului IRINEL POPESCU ! ,  Groposila George


Vă urez un La Mulți Ani călduros, alături de cei dragi. 

Vă urez multă sănătate si toate cele bune. 

Cu mult drag, Balogh Timea! ? 


"LA MULTI ANI! 

Multa sanatate si putere de munca alaturi de familie si echipa formata de dvs.

Va imbratiseaza cu drag pacienta, Constanta Pavelescu "


Citește mai departe...

Noi reglementări privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență

Executivul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii stării de urgență. Proiectul de act normativ a fost publicat în transparență decizională în data de 23 martie 2020, iar propunerile specialiștilor din domeniul medical și ale pacienților au fost analizate și implementate în  Hotărârea de Guvern aprobată azi, în scopul asigurării accesului la servicii medicale în condiții de siguranță pentru medici și pacienți, prin limitarea deplasărilor și interacțiunii cu alte persoane.

Citește mai departe...

Informatii legate de infectia cu virusul SARS-CoV2 pentru pacientii cu boli hepatice cronice si transplant hepatic

Pandemia COVID-19 este in plina desfasurare si exista destule evidente legate de calea de transmitere a virusului SARS-CoV2 (aeriana, prin picaturi de saliva si digestiva).

Pacientii posttransplant hepatic, cei cu hepatita autoimuna cu medicatie imunosupresoare de linia a doua, pacientii cu ciroza hepatica decompensata si/sau pacientii cu hepatita alcoolica sunt considerati in categoria cu risc inalt pentru complicatii in cadrul COVID-19.

Citește mai departe...

Anulare Ziua Transplantului din 03 aprilie 2020

Către, 

Asociaţia LIVERTRANS

Doamnei Crina Ştefănescu – preşedinte

Stimată doamnă Ştefănescu,

Situaţia deosebită în care ne aflăm, în contextul evoluţiei pandemiei cu COVID19, precum şi prevederile Decretului Preşedintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, ne obligă să amânăm organizarea celei de-a 16-a ediţii a Zilei Naţionale a Transplantului , eveniment ce urma să se desfăşoare în data 03.04.2020.

Evenimentul va fi reprogramat la o dată ulterioară, ce va fi stabilită funcţie de dispoziţiile şi măsurile impuse de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă la nivel naţional.

Cu deosebit respect,

Dr. Radu Zamfir

Director Execuitv ANT

Citește mai departe...

Invitație Ziua Naţională a Transplantului în România, 03 Aprilie 2020

Susțineți asociația cu 3.5% din impozitul anual datorat.

Vă invităm să susțineți asociația noastră, completând în mod adecvat formularul 230.

Citește mai departe...

Sfârșit de an 2019

La sfârșit de an, ca de altfel în fiecare zi, un cuvânt de mulțumire se îndreaptă către cei ce au prețuit viața, când tristețea, disperarea, necunoscuțul absolut (viața fără cel drag) părea că l-a învins și pe el. Ați ales să dați șansă la viață altor copii, tineri, mame, tați. În suferință ați căutat ca altora să le fie bine, să zâmbească, să fie alături de familiile, prietenii și colegii lor. Căci bucurie a fost pentru mult mai mulți oameni, pentru frații, părinții, copiii și pentru cei care s-au rugat pentru sănătatea celui suferind.  

Vă mulțumim pentru că ați prețuit frumusețea faptelor bune. Un element de sănătate a unei societăți este capacitatea de a vedea oameni bucuroși în jurul nostru. 

Un cuvânt de mulțumire se adresează și celor vii, cei din familie care au ales să meargă până la capăt cu iubirea față de cel de același sânge, donând parte din ficatul lor. Au ales durerile unei operații cu toate riscurile și suferințele inerente. Ei sunt cei care demonstrează că iubirea poate face totul – să dai viață din viața ta!

Un cuvânt de mulțumire la final de an se îndreaptă și către echipa medico-sanitară care ne demonstrează – ca mulți alții -  zi de zi, ceas de ceas că lumea este bună, nu doar datorită priceperii lor profesionale ci și prin priceperea umană – căci omul din față este bolnav nu doar fizic ci și sufletesc. Au răbdare, har să asculte și să vadă dincolo de ce spun analizele.   Învățăturile din bătrâni, din veșnicie spun că cine salvează o viață salvează o lume. Cei care fac asta sunt considerați drepți între semenii săi. Oare cum poate fi numit cel care a construit o școală de ‘renaștere’, de transplant hepatic în România învățând pe alții cum să facă posibilă o minune - viața după moarte? Numele lui Irinel Popescu și al discipolilor sunt cunoscute de noi toți, recunoștința și admirația noastră este continuă! Ei sunt Drepții noștri – repere pentru noi și pentru cei care văd binele în celălalt.  

Anul acesta s-a mai întâmplat o minune – Asociația a achiziționat un ecograf performant. Despre necesitatea unui nou ecograf s-a vorbit mult. După transplant pacientul primește un ficat bun. Dar anii curg și toate cele aferente trecerii anilor se adună și la pacienții transplantați. Este nevoie de investigații, de urmărire, monitorizare a sănătații continuu.  Suntem pacienți ai sistemului de sănătate din România; vedem lipsurile dar recunoaștem și generozitatea, grija statului român față de cetățenii români. Nu sunt ecografe suficiente, nu sunt multe ecografe performante, este o realitate în foarte multe state, chiar în cele bogate. Era nevoie de indisponibilizarea pentru mai multe ore a unui ecograf din secția cu pacienți foarte grav bolnavi. Noi cei care am trecut pragul celei de-a doua vieți, am gândit că trebuie să inițiem demersul pentru cumpărarea un ecograf dedicat pacientilor transplantati. 

Prima reacție în astfel de situații este: – Nu se poate. Nu vedeți că lumea se înrăiește pe zi ce trece, nu vedeți la televizor din ce în ce mai multă violență, ură, răzbunare și sfidare din partea semenilor noștri. Dar lumea adevărată, cea din afara știrilor violente de la TV, a înțeles că marile bucurii se fac din multe puținuri. S-a cerut fiecăruia din puținul lui o contribuție. Cei care au contribuit nu și-au pus intrebarea cât dă celelalt, dacă eu dau mai mult ci au gândit clar cât pot da eu! Constribuțiile modeste, ale multor oameni au arătat – demonstrat – că lumea în trăirile ei simple, este bună, generoasă, că semenii noștri sțiu ce înseamnă bucuria, sănătatea. Un gand de pioasă recunoștință, de adâncă pomenire se îndreaptă și către cei care au contribuit cu bani și care înainte de a sosi ecograful s-au stins, au plecat într-o lume mai bună, în împărăția lui Dumnezeu; nu credem că poate fi  în altă parte oameni cu suflete atât de înalte. Pentru ei a fost prea târziu. Prea târziu într- o lume mult prea preocupată de vorbe, de acuze și mai puțin de implicare.

Pentru ei, pentru cei ce suferă pe paturile de spital zi de zi în speranța unei șanse la viață vom încerca să facem mai mult. Să arătăm celorlalți binele și bucuria dăruită semenilor. 

La mulți ani!

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV. Dr. Radu Zamfir

În acest moment în Registrul Naţional de Transplant sunt înregistrați 1136 de oameni din care cei mai mulți se află în așteptarea unui transplat de ficat: 626. Termenul de așteptare este prea vag pentru a descrie suferințele acestora. 

2019. Anul relansării activităţii de transplant în România!

Dr. Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant: „În 2019, românii au dat mână cu mână într-o serbare a speranței pe care puțini o credeau posibilă. Doresc să transmit întreaga mea recunoştinţă tuturor familiilor donatorilor care au ales să dăruiască viaţă, să le mulţumesc pentru gestul altruist pe care l-au făcut pentru semenii lor. De asemenea, mulţumesc tuturor colegilor implicaţi în activitatea de transplant”

Citește mai departe...

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV. Prof. Dr. Liana Gheorghe

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV. Prof. Dr. Liana Gheorghe

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV.

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV.

Subcategorii

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
178
Link-uri web
104
Afișări articole
442824