Articole

Prof. Dr. Irinel Popescu: „Ficatul se regenerează. Printr-un stil de viață echilibrat, acest miracol se întâmplă”

Prof. Dr. Irinel Popescu, șeful Centrului de Chirurgie Generală  și Transplant Hepatic Fundeni, spune că există o multitudine de factori care pot afecta starea de sănătate a ficatului, începând de la stres, poluare, programul haotic,  lipsa de odihnă și, nu în ultimul rând, abuzul de alcool.

Citește mai departe...

O mamă, o fiică, o nouă viață... Povestea Auricăi Fecioru. Da, pentru viață!

Din acest punct, voi începe relatarea propriu-zisă a poveștii noastre. De fapt, a tinerei Aurica Fecioru și a mamei sale, Susana. (Poate că nu întâmplător al doilea nume de botez al Auricăi este – ați ghicit! – Susana.) A fost o dramă cumplită, o luptă înverșunată pentru viață, pentru supraviețuire, chiar și atunci când în mod absolut regretabil tocmai din partea unor cadre medicale venise sugestia renunțării, a abandonării oricărei speranțe.

Citește mai departe...

Povestea Zecheriei, tătăroaica norocoasă de la malul mării

Cand am intrat in salon, am dat cu ochii peste doua tataroaice. Frumoase si migdalate, mai-mai ca miroseau a mare si a suberek cald. Si nu am fost departe de imaginea pe care mi-am proiectat-o inconstient, pentru ca una dintre pacientele cu care aveam sa vorbesc se numea Zecheria Șecure si este tataroaica din Constanta.

Zecheria are 62 de ani si a lucrat de cand se stie la baile de namol din Eforie Nord. Avea o viata frumoasa si linistita, alaturi de sot si de fiica. Totul pana in 2008 cand, in urma analizelor gratuite decontate de stat a descoperit ca are grave probleme hepatice (hepatita C), care au necesitat inceperea de urgenta a unui tratament pe baza de interferon, la Constanta.

Citește mai departe...

Tamara, de la angajatul ONU care colinda lumea in misiuni speciale la pacientul caruia un transplant de ficat i-a salvat viata

Cand am vazut-o prima oara pe Tamara, m-a frapat frumusetea ei. Ochii de un albastru limpede, pielea alba si parul lung. Era dezinhibata, zambitoare si extrem de sigura pe ea. Stiam ca imi va spune povestea ei de proaspat transpantata, dar simteam ca mai are o poveste, poate la fel de interesanta, daca nu chiar mult mai. Si nu m-am inselat. Pentru ca Tamara este un personaj cu totul si cu totul special.

Citește mai departe...

Lidia Baragan, invingatoarea cu bentita cu flori!

Pe Lidia Baragan am gasit-o razand cu gura pana la urechi intr-un salon al zonei transplantati de la Centrul de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic ”Dan Setlacec” din cadrul Institutului Clinic Fundeni. Nimic din buna dispozitie a pacientei nu te putea duce cu gandul la faptul ca, nu demult, fusese supusa unei dificile operatii de transplant de ficat.

Citește mai departe...

Transplant după transplant la Fundeni

Transplant după transplant la Fundeni

DISCURS ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI

Bună ziua, stimați participanți!

Numele meu este Anamaria Nárai și sunt transplantată hepatic de 10 ani!

Sunt fericită că ne vedem în altă parte decât în spital și în alt context decât pentru consult, tratamente, sau proceduri medicale. O dată pe an sărbătorim, nu doar tratăm, vindecăm, ameliorăm! O dată pe an NE BUCURĂM!

Transplantul este pentru mulți bolnavi unica șansă la viață.  Și nu doar la viață, ci la o viață bună, de care ne putem bucura sub toate aspectele: serviciu, călătorii, familie, pasiuni.

Noi, cei prezenți aici știm asta: după transplant ne-am întors la lucru, mulți dintre noi s-au căsătorit după transplant, am devenit părinți, pe scurt, am făcut lucruri pe care bolnavii nu le pot face! Dar noi le facem! Pentru că nu mai suntem bolnavi!

Citește mai departe...

Subcategorii

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu 2% (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
2
Articole
152
Link-uri web
104
Afișări articole
309522