Articole

Comunicat: Prioritate la vaccinare pentru pacienții transplantați și pacienții aflați pe lista de așteptare pentru transplant

Prioritate la vaccinare pentru pacienții transplantați și pacienții aflați pe lista de așteptare pentru transplant

Sunteți invitați să răspundeți la un chestionar despre evaluarea practicii și atitudinii pacienților față de automedicație. Informaţiile culese vor contribui la o mai bună înţelegere a automedicației în România.

Centrul de Cercetări privind Informarea asupra Medicamentului (CCIM), din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, realizează în cadrul unui proiect de cercetare mai vast un studiu prin care urmăreşte evaluarea practicii și atitudinii pacienților față de automedicație. Chestionarul dezvoltat în scopul acestui studiu poate fi accesat online urmând link-ul:

https://forms.gle/nwTxiLnB3WWgzC4f7

Informaţiile culese vor contribui la o mai bună înţelegere a automedicației în România. 

În acest context, vă adresăm respectuos rugămintea de a ne sprijini diseminarea chestionarului către pacienții afiliați asociației dvs. prin mail, și vă cerem permisiunea să va trimitem mesajul si pe rețelele de socializare (ex: Facebook), în cazul în care dețineți un cont, pentru diseminarea chestionarul pe pagina oficială sau în grupul dvs. de discutii.

Vă mulțumim pentru răspuns și timpul acordat solicitării noastre,

Echipa CCIM

La mulți ani, dna. dr. Doina Hrehoreț!

La mulți ani, dna. dr. Doina Hrehoreț! Respect și recunoștință!

La mulți ani, domnule doctor Vlad Brașoveanu

La mulți ani, domnule doctor Vlad Brașoveanu

La mulți ani, TIMEA BALOGH!

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când TIMEA BALOGH, pe atunci o fetiță de un an și două săptămâni, a fost supusă unei intervenții de transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni de către dnul Prof dr.IRINEL POPESCU, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic. Donatoare unei porțiuni din ficat a fost mama fetiței. La aceea dată a fost prima intervenție de acest tip din țara noastră.

La mulți și binecuvântați ani, Timea, alături de familia ta minunată!

Respect și recunoștință echipei medicale condusă de dnul Profesor!

DĂ pentru VIAȚĂ!!

Doi oameni salvați prin transplant de ficat în mai puțin de 24 de ore, la Fundeni. Povestea emoționantă

În ciuda dificultăților date de pandemia de COVID-19, programul de transplant continuă, a anunțat acad prof dr Irinel Popescu. Chiar astăzi, la Fundeni, s-a realizat un transplant de la donator în viață, iar un al doilea va avea loc în orele care urmează. 

Discutând cu dr Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, despre problemele provocate Programului de transplant de pendemia de COVID-19, acad prof dr Irinel Popescu a dezvăluit că în mai puțin de 24 de ore, la Institutul Fundeni au loc două astfel de intervenții salvatoare, scrie dcmedical.ro.

„În cursul dimineții, la Institutul Clinic Fundeni, echipa condusă de conf dr Vlad Brașoveanu a efectuat un transplant de la un donator în viață. Este vorba de o fiică de 24 de ani care a donat o jumătate de ficat, hemificatul drept, mamei sale în vârstă de 48 de ani cu ciroză criptogenetică. De asemenea, în cursul după-amiezii am fost anunțați de către coordonatorii naționali ai programului de transplant că există un donator la Târgu Mureș, este un bărbat de 56 de ani, grupă A pozitiv, 170 de centimetri înălțime, 70 de kilograme, la care familia a acceptat donarea și echipele de prelevare se pregătesc să meargă acolo și să efectueze operația de prelevare. Există acord pentru ficat și rinichi. Deci, iată că și în asemenea momente critice Programul de transplant poate să se desfășoare în continuare. Singur, sunt foarte mulți pacienți care așteaptă aceste operații. Se știe că așteptarea pe listă e una dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere psihologic pentru pacienții care ulterior vor fi transplantați. Cu cât această așteptare e mai ungă, cu atât impactul psihologic este mai mare și timpul de așteptare depinde fundamenta de numărul de donatori. De aceea chiar și în timpul unei pandemii cum este aceasta, care lovește din câte se pare din ce în ce mai crunt România, totuși Agenția Națională de Transplant și programele de transplant încearcă să-și desfășoare activitatea cât mai aproape de normal”, a spus acad prof dr Irinel Popescu. 

Ce probleme întâmpină programul de Transplant Pulmonar în România, aflați din video: 

Sursa: dcmedical.ro

Raspuns CNAS nr.P6654/13.07.2020


Către,

ASOCIAŢIA TRANSPLANTAŢILOR DE FICAT DIN ROMÂNIA LIVERTRANS

în atentia,

DOAMNEI PREŞEDINTE DR. CRINA ŞTEFĂNESCU

Urmare adresei dumneavoastră înregistrată la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate - Direcţia Medic Şef cu nr. MSSM 2132/02.07.2020, vă comunicăm următoarele;

Medicamentele specifice pentru tratamentul în ambulatoriu al bolnavilor pentru tratamentul stării posttransplant al pacienţilor transplantaţi, cu excepţia tratamentului recidivei hepatitei cronice la pacienţii cu transplant hepatic, se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis, conform art. 31 din Ordinul preşedintelui CNAS nr. 245/2017 pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit prevederilor HG nr. 438/02.06.2020 şi ale Ordinului preşedintelui CNAS nr. 715/04.06.2020 pentru modificarea şi completarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate curative pentru anii 2017 şi 2018, aprobate prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 245/2017, precum şi pentru stabilirea unor masuri în domeniul sănătăţii în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, medicul de familie poate emite prescripţie medicală în continuare pentru bolnavii trataţi în cadrul programelor naţionale de sănătate curative cu schemă terapeutică stabilă, în baza documentelor medicale care au fost emise bolnavilor de către medicul specialist - scrisoare medicală şi/sau confirmarea înregistrării formularului specific de prescriere, şi pentru medicamentele, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis, care până la data instituirii stării de urgenţă erau prescrise de către medicii specialişti în conformitate cu limitările de prescriere prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate, republicată, precum şi în Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008 pentru aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaţionale prevăzute în Listă.

Pentru bolnavii incluşi în cadrul programelor naţionale de sănătate curative, aflaţi în tratament cu medicamente notate cu (**), (**1) şi (**1Ω) în Lista de medicamente aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 720/2008, republicată, prescrierea în continuare a tratamentului specific se efectuează în baza documentelor medicale emise ca urmare a evaluărilor medicale periodice.

Evaluările medicale periodice al căror termen de valabilitate - ce a fost prelungit în perioada stării de urgenţă - expiră după încetarea stării de urgenţă, precum şi evaluările periodice programate ulterior încetării acestei stări vor fi efectuate în conformitate cu protocoalele terapeutice aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii publice şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 1.301/500/2008, cu modificările şi completările ulterioare.

 

„N-avem sânge!” – un nou apel la donare adresat buzoienilor

În fiecare zi ajutăm !

Ne dăruim forța de muncă, inteligența, timpul, sufletul pentru ca prin efortul nostru să fie un pic mai bine în lume.

În lumea aceasta, plină de convulsii, aflată mereu în campanie electorală, lansăm un strigăt de ajutor disperat ...

Priviți în jur, ascultați atent !

O criză masivă de sânge își arată semnele.

Dăruiți viață ! Este invitația noastră de suflet ...

Haideți să sprijinim Centrul de Transfuzii Buzău să-și refacă cantitatea necesară pentru a sprijini spitalele județului.

Pe 14 iunie sărbătorim ZIUA DONATORULUI .

Nu am putea-o face mai bine ca dăruind stropi de dragoste de om.

Crucea Roșie Buzău, LIVERTRANS , Asociația Transplanților de Ficat din România și Centrul de Transfuzii Buzău vă așteaptă cu speranță !

 

LA MULTI ANI, DOMNULE PROFESOR!

Domnule Profesor, vreau sa va asigur de recunostinta mea vesnica. 

Cum nu  exista un cuvant magic care, odata rostit, sa dea masura intregului meu gand, indrept spre bunul Dumnezeu cea mai fierbinte rugaciune de a va binecuvanta si ocroti in fiecare clipa a vietii Dvs.!

Gh. Penea


La multi ani, Domnule Profesor!''

Va doresc multa sanatate, bucurii, ca toate dorintele sa vi se implineasca atat pe plan personal cat si profesional, sa puteti face in continuare lucruri la fel de minunate ca si pana acum.

Cu multumiri si consideratie, 

Ramona Iaru


De rupi o coardă la vioară

Ea geme lung şi tremurand

O altă coardă îi ia locul, 

Şi-auzi vioara iar cantand.

Dar dacă rupi sau la-ntamplare, a inimii coardă loveşti, ea geme lung o viață-ntreagă.

Căci alta n-ai, s-o-nlocuieşti !

Cu mult drag domnului IRINEL POPESCU ! ,  Groposila George


Vă urez un La Mulți Ani călduros, alături de cei dragi. 

Vă urez multă sănătate si toate cele bune. 

Cu mult drag, Balogh Timea! ? 


"LA MULTI ANI! 

Multa sanatate si putere de munca alaturi de familie si echipa formata de dvs.

Va imbratiseaza cu drag pacienta, Constanta Pavelescu "


Citește mai departe...

Noi reglementări privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgență

Executivul a aprobat astăzi Hotărârea de Guvern care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii stării de urgență. Proiectul de act normativ a fost publicat în transparență decizională în data de 23 martie 2020, iar propunerile specialiștilor din domeniul medical și ale pacienților au fost analizate și implementate în  Hotărârea de Guvern aprobată azi, în scopul asigurării accesului la servicii medicale în condiții de siguranță pentru medici și pacienți, prin limitarea deplasărilor și interacțiunii cu alte persoane.

Citește mai departe...

Informatii legate de infectia cu virusul SARS-CoV2 pentru pacientii cu boli hepatice cronice si transplant hepatic

Pandemia COVID-19 este in plina desfasurare si exista destule evidente legate de calea de transmitere a virusului SARS-CoV2 (aeriana, prin picaturi de saliva si digestiva).

Pacientii posttransplant hepatic, cei cu hepatita autoimuna cu medicatie imunosupresoare de linia a doua, pacientii cu ciroza hepatica decompensata si/sau pacientii cu hepatita alcoolica sunt considerati in categoria cu risc inalt pentru complicatii in cadrul COVID-19.

Citește mai departe...

Subcategorii

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
186
Link-uri web
104
Afișări articole
518914