Articole

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV.

Donarea de organe salvează vieți. Campanie prodonare ROMANIA TV.

Felicitări!! DA pentru VIATA!

În perioada 4-8 decembrie 2019, la invitația profesorului dr JIEFU HUANG președintele China Organ Transplantation Development Foundation și a președintelui DTI Institute Barcelona ,profesorul dr MARTI MANYALICH am participat la două evenimente care au reunit elită transpantului mondial în localitatea Kunming, provincia Yunan din China.

Citește mai departe...

Dr. Rosana Turcu, coordonator de transplant Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, vorbește despre misiunea şi importanţa coordonatorului de transplant în salvarea de vieţi.

Transplantul este un lanţ delicat, în care fiecare verigă merită respectul şi recunoştinţa tuturor: familiile donatorilor, care trec prin cel mai dureros moment din viaţa lor şi aleg să dăruiască viaţă altora, echipele medicale care luptă pentru Viaţă! Alături de aceste familii se află întotdeauna coordonatorul de transplant, pe umerii căruia stă misiunea dificilă de a obţine DA pentru VIAŢĂ!

Drumul salvării: oameni care pun pe primul loc salvarea semenilor aflați la necaz

O echipă Rohealthreview.ro a filmat, în exclusivitate, câteva ore din ce anume presupune munca echipei medicale conduse de medicul Dan Sucoveschi de la Spitalul Clinic Colentina atunci când merge la prelevare de țesuturi osteo-tendinoase.

Astăzi, de Ziua Națională a României, vă arătăm o mică parte din viața unor oameni care pun pe primul loc salvarea semenilor aflați la necaz.

De data aceasta, echipa a mers la Spitalul Județean din Bacău, acolo unde familia unui tânăr în vârstă de 18 ani aflat în moarte cerebrală a acceptat să-i fie donate organele, și astfel să fie ajutați alți oameni cu afecțiuni grave.

Vă invităm să vedeți ”Drumul salvării”, o mică parte din munca mai puțin cunoscută a eroilor din transplant.

Vezi Video

Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Încă 3 oameni primesc şansa la viaţă prin transplant de ficat şi rinichi

Joi, 21 noiembrie 2019, la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti au avut loc 2 intervenţii de transplant renal şi unul de ficat, operații care au redat speranţa la viaţă unor bolnavi aflaţi pe listele de aşteptare, a căror unică şansă de supravieţuire era transplantul.

Pentru ca astăzi să vorbim de alte 3 vieţi salvate a fost nevoie de acceptul unei alte familii care a luat decizia grea de a fi de acord cu donarea organelor rudei lor aflată în moarte cerebrală. Gestul familiei donatorului diagnosticat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti ne demonstrează încă o dată că românii înţeleg sensul adevărat al cuvântului „a dărui”. 

Citește mai departe...

ANUNȚ: Adunarea Generală a Asociatiei “LIVERTRANS” va avea loc pe data de 07 nov 2019

ANUNT: Adunarea Generala a membrilor Asociatiei “LIVERTRANS” va avea loc pe data de 07 nov 2019, ora 9, in Amfiteatru “DAN SETLACEC” de la Clinica de Chirurgie si Transplant Hepatic, cladirea A et.8, Institutul Clinic Fundeni. 

Si-a anuntat participarea d-nul PROF.DR.IRINEL POPESCU, presedinte de onoare al asociatiei.

Sunt convocati toti membrii asociatiei.

Ordinea de zi cuprinde:

-plan de activitate 2020  

-probleme organizatorice 

INCASARI DIN SPONSORIZARI PENTRU ACHIZITIE ECOGRAF 15.10.2019

Mortalitate în creștere pe listele de așteptare pentru transplant

Atacurile furibunde și concertate la adresa Agenției Naționale de Transplant și a oamenilor implicați în program au produs efecte devastatoare. Rata de mortalitate de pe listele de așteptare a românilor care au nevoie de transplant a crescut și continuă să crească alarmant.

Citește mai departe...

Dr Crina Ștefănescu, despre viața pacientului cu transplant, la Academia de Sănătate

Președinta Asociației Pacienților Transplantați Hepatic din România, dr Crina Ștefănescu, vine la Academia de Sănătate, ediția de luni, 2 septembrie 2019, pentru a povesti ce înseamnă această a doua șansă la viață din punctul de vedere al persoanei care a avut norocul să facă un transplant.  

Crina Ștefănescu este medic primar cu vastă experiență în obstetrică-ginecologie. Și-a pus viața în slujba oamenilor, dar boala nu a ocolit-o.

Citește mai departe...

Prof. Dr. Irinel Popescu: „Ficatul se regenerează. Printr-un stil de viață echilibrat, acest miracol se întâmplă”

Prof. Dr. Irinel Popescu, șeful Centrului de Chirurgie Generală  și Transplant Hepatic Fundeni, spune că există o multitudine de factori care pot afecta starea de sănătate a ficatului, începând de la stres, poluare, programul haotic,  lipsa de odihnă și, nu în ultimul rând, abuzul de alcool.

Citește mai departe...

O mamă, o fiică, o nouă viață... Povestea Auricăi Fecioru. Da, pentru viață!

Din acest punct, voi începe relatarea propriu-zisă a poveștii noastre. De fapt, a tinerei Aurica Fecioru și a mamei sale, Susana. (Poate că nu întâmplător al doilea nume de botez al Auricăi este – ați ghicit! – Susana.) A fost o dramă cumplită, o luptă înverșunată pentru viață, pentru supraviețuire, chiar și atunci când în mod absolut regretabil tocmai din partea unor cadre medicale venise sugestia renunțării, a abandonării oricărei speranțe.

Citește mai departe...

Subcategorii

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu 2% (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
2
Articole
163
Link-uri web
104
Afișări articole
343937