Comunicate de presă

Comunicat de presă 31 mai 2019 Asociația LIVERTRANS

Ziua Națională a Transplantului, celebrată alături de medicii care dăruiesc “viață după moarte”

Da, pentru VIAȚĂ! 

Zi mare pentru Transplantul Românesc. Asociația LIVERTRANS (Asociația Transplantaților de Ficat din România) a sărbătorit ieri, 31 mai, în ultima luna a primăverii, la Academia Română din Capitală, a 15-a editie a Zilei Naționale a Transplantului. Evenimentul a reunit atât pacienții transplantați cât și medicii care, prin măiestria și priceperea lor au reușit să înfăptuiască minuni, dăruind “viață după moarte”.

Începând din 2005, în România se sărbătorește anual acest eveniment care marchează salvarea a sute și sute de vieți de pacienți pentru care actul de donare înseamnă “Da, pentru VIATA!”. Ediția din acest an a fost una cu totul și cu totul specială, pentru că numărul donatorilor identificați de Agenția Națională de Transplant (ANT) sub conducerea medicului chirurg Radu Zamfir a crescut considerabil în numai două luni. De la preluarea mandatului (martie 2019), dr. Zamfir a reusit sa pună din nou pe roate ANT, obținând un număr de 30 de donatori în moarte cerebrală. Aceasta în condițiile în care anul trecut, această activitate a fost mult sub asteptări și sub cifrele anilor precedenți.

Citește mai departe...

ITALIENII LUPTĂ PENTRU SALVAREA PROGRAMULUI DE TRANSPLANT DE ORGANE DIN ROMÂNIA!

Da, pentru VIAȚĂ! 

CUTREMURĂTOR: În 2018, în România s-au făcut DOAR 69 de transplanturi de ficat, iar în Italia… 1245!!! 

Moment istoric pentru transplantul hepatic din România! 

Astăzi, 19 februarie 2019, Asociația LIVERTRANS (Asociația Transplantaților de Ficat din România) a semnat un acord de colaborare cu reprezentanții a patru asociații italiene (Asociația Ritorno Alla Vita, ACCIR - Asociația Circolo Imprenditori Italiani in Romania, ALB - Asociația Lucani nei Balcani  și ACI - Asociația Cuochi Italiani). 

Citește mai departe...

Comunicat de presa - 09 ianuarie 2018

Apel la ratiune pentru viata pacientului

Noi, pacientii cu nevoie de transplant si transplant, urmarim cu interes si ingrijorare dezbaterile din spatiul public cu privire la activitatea de transplant din tara noastra..

Citește mai departe...

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
186
Link-uri web
104
Afișări articole
518901