Comunicat de presă 31 mai 2019 Asociația LIVERTRANS

Detalii
AddThis Social Bookmark Button

Ziua Națională a Transplantului, celebrată alături de medicii care dăruiesc “viață după moarte”

Da, pentru VIAȚĂ!

Zi mare pentru Transplantul Românesc. Asociația LIVERTRANS (Asociația Transplantaților de Ficat din România) a sărbătorit ieri, 31 mai, în ultima luna a primăverii, la Academia Română din Capitală, a 15-a editie a Zilei Naționale a Transplantului. Evenimentul a reunit atât pacienții transplantați cât și medicii care, prin măiestria și priceperea lor au reușit să înfăptuiască minuni, dăruind “viață după moarte”.

Începând din 2005, în România se sărbătorește anual acest eveniment care marchează salvarea a sute și sute de vieți de pacienți pentru care actul de donare înseamnă “Da, pentru VIATA!”. Ediția din acest an a fost una cu totul și cu totul specială, pentru că numărul donatorilor identificați de Agenția Națională de Transplant (ANT) sub conducerea medicului chirurg Radu Zamfir a crescut considerabil în numai două luni. De la preluarea mandatului (martie 2019), dr. Zamfir a reusit sa pună din nou pe roate ANT, obținând un număr de 30 de donatori în moarte cerebrală. Aceasta în condițiile în care anul trecut, această activitate a fost mult sub asteptări și sub cifrele anilor precedenți.

Evenimentul de la Academia Română a fost deschis de mesajul transmis de care Ministrul Sanatatii prin intermediul dlui Tiberiu Bradatan ,urmat de o conferinta de presa ,in cadrul careia dnul Prof.dr.Irinel Popescu si dr. Radu Zamfir au raspuns la intrebarile jurnalistilor si discursuri ale invitatilor.

Evenimentul s-a încheiat cu un mars pentru sanatate si o sedință foto la care au participat atât pacienții, cât si medicii salvatori de vieți.

Asociația LIVERTRANS militează pentru conștientizarea populației asupra importanței actului de donare! Românii trebuie să înțeleagă că un organ donat va salva cel puțin o viață, iar cei dragi, pentru care, din păcate medicina nu mai poate face nimic, vor continua să trăiască într-un alt trup,  printr-un acord de donare “DA, pentru VIATA!”.

IMPORTANT! Un singur donator poate salva nu una, nu două, ci chiar cinci vieți! DA, pentru VIAȚĂ!

Persoană de contact:

Dr. Crină Ștefănescu

Președintele Asociației LIVERTRANS

Asociația Transplantatilor de Ficat din România

Traducere cu Google

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.

Clic pentru detalii

Pagina pe Facebook

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

Susțineți asociația cu 2% (clic pe foto)

Statistici

Vizitatori