BUCURESTI 31 mai 2019 - ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI

Detalii
AddThis Social Bookmark Button

ZIUA NATIONALA A TRANSPLANTULUI este un eveniment deosebit care reuneste mari personalitati medicale a caror nume e sinonim cu transplantul in Romania,medici si cadre medicale parte a PROGRAMULUI NATIONAL DE TRANSPLANT,pacienti transplantati cu  familiile si sustinatorii lor si deasupra tuturor, donatorii care prin gratie divina au devenit ingerii nostrii salvatori!

Astazi,mai mult ca oricand, vrem sa atragem atentia opiniei publice,prin puterea exemplului  ,ca donarea de organe salveaza vieti.

Astazi mai mult ca oricand avem nevoie de sustinerea oamenilor cu suflet.Persoane rau voitoare au incercat sa descrediteze ideea de transplant.Zvonurile si informatiile neverificate aparute anul trecut pericliteaza viata bolnavilor de pe lista de asteptare.

Programul National de Transplant are nevoie de incredere,transparenta si responsabilitate!Exista responsabilitate institutionala ,exista criterii obiective de intocmire a listelor de asteptare si alocare a grefelor.

Solicitam  responsabilitate in randul lumii medicale si responsabilitate in comunicare,rolul mediei fiind determinant.Toate abuzurile reale trebuie sanctionate dar nu trebuie sa ne lasam manipulati ,sa nu descurajam donatorii.

De mai bine de 20 de la primul transplant hepatic,noi pacientii transplantati hepatic,fericitii beneficiari ai acestui act terapeutic,suntem dovada vie a excelentei in medicina a  echipelor  medicale conduse de dnul Prof.dr.Irinel Popescu si a generozitatii familiilor donatoare care cu toata suferinta pierderii au ales sa  dea speranta celor cu putina speranta.  

Astazi si in fiecare zi, alaturati-va noua, pentru o clipa de reculegere in memoria tuturor celor care au transformat infrangerea si moartea in biruinta si viata!

Recunostinta  noastra fara de sfarsit!!!

Dr.Stefanescu Crina presedinte LIVERTRANS

-----------

Poem pentru îngerii care, murind, au salvat alte vieți ( de Maria Timuc)

ne vom strânge aripile, ni le vom așeza pe umerii unor oameni și le vom pune nume, le vom face urme pe nisip când vor fi singuri și foarte ușor ne vom atinge de visele lor... 

și vom dormi până ce ne vom transforma în aripi din nou și de sus, din tăcerea luminii vom ninge ca și cum s-ar rătăci puțin plânsul nostru printre niște vise 

vom face din viață o pasăre și-i vom da un nume altui om, altui copil, altor pași care vor merge prin lume, ne vom așeza în trupurile lor și îi vom învăța să cânte, să vadă lumina pe străzi ca pe-o femeie frumoasă-ntr-o zi, când vor crede că s-a sfârșit jocul, ne vom strânge aripile și ascunși în ele vom merge prin lume și-n ei ascunși vom trăi...       

-----------

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Eveniment  

Click pentru detalii
 

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
187
Link-uri web
104
Afișări articole
526679