Povestiri adevărate

La mulți ani, TIMEA BALOGH!

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când TIMEA BALOGH, pe atunci o fetiță de un an și două săptămâni, a fost supusă unei intervenții de transplant hepatic, la Institutul Clinic Fundeni de către dnul Prof dr.IRINEL POPESCU, șeful Clinicii de Chirurgie și Transplant Hepatic. Donatoare unei porțiuni din ficat a fost mama fetiței. La aceea dată a fost prima intervenție de acest tip din țara noastră.

La mulți și binecuvântați ani, Timea, alături de familia ta minunată!

Respect și recunoștință echipei medicale condusă de dnul Profesor!

DĂ pentru VIAȚĂ!!

Doi oameni salvați prin transplant de ficat în mai puțin de 24 de ore, la Fundeni. Povestea emoționantă

În ciuda dificultăților date de pandemia de COVID-19, programul de transplant continuă, a anunțat acad prof dr Irinel Popescu. Chiar astăzi, la Fundeni, s-a realizat un transplant de la donator în viață, iar un al doilea va avea loc în orele care urmează. 

Discutând cu dr Radu Zamfir, directorul executiv al Agenției Naționale de Transplant, despre problemele provocate Programului de transplant de pendemia de COVID-19, acad prof dr Irinel Popescu a dezvăluit că în mai puțin de 24 de ore, la Institutul Fundeni au loc două astfel de intervenții salvatoare, scrie dcmedical.ro.

„În cursul dimineții, la Institutul Clinic Fundeni, echipa condusă de conf dr Vlad Brașoveanu a efectuat un transplant de la un donator în viață. Este vorba de o fiică de 24 de ani care a donat o jumătate de ficat, hemificatul drept, mamei sale în vârstă de 48 de ani cu ciroză criptogenetică. De asemenea, în cursul după-amiezii am fost anunțați de către coordonatorii naționali ai programului de transplant că există un donator la Târgu Mureș, este un bărbat de 56 de ani, grupă A pozitiv, 170 de centimetri înălțime, 70 de kilograme, la care familia a acceptat donarea și echipele de prelevare se pregătesc să meargă acolo și să efectueze operația de prelevare. Există acord pentru ficat și rinichi. Deci, iată că și în asemenea momente critice Programul de transplant poate să se desfășoare în continuare. Singur, sunt foarte mulți pacienți care așteaptă aceste operații. Se știe că așteptarea pe listă e una dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere psihologic pentru pacienții care ulterior vor fi transplantați. Cu cât această așteptare e mai ungă, cu atât impactul psihologic este mai mare și timpul de așteptare depinde fundamenta de numărul de donatori. De aceea chiar și în timpul unei pandemii cum este aceasta, care lovește din câte se pare din ce în ce mai crunt România, totuși Agenția Națională de Transplant și programele de transplant încearcă să-și desfășoare activitatea cât mai aproape de normal”, a spus acad prof dr Irinel Popescu. 

Ce probleme întâmpină programul de Transplant Pulmonar în România, aflați din video: 

Sursa: dcmedical.ro

Exista viata si dupa al doilea transplant de ficat! Szasz, romanul care la 37 de ani s-a salutat de cateva ori cu moartea

Szasz Ferenc Zsaba (37 de ani) este un muresean mandru, din Tarnaveni, cu o poveste de viata ce ar putea constitui subiectul unui studiu de caz pentru studentii de la Facultatea de Medicina. Pentru ca a sfidat moartea de mai multe ori, pentru ca in ciuda afectiunilor teribile care i-au zdrobit sanatatea a reusit sa treaca peste si sa iasa invingator din fiecare batalie.

Citește mai departe...

VIDEO | Mama care a salvat 4 vieti, dupa moarte. Povestea emotionanta a Simonei, femeia care a devenit donator de organe

Patru vieti a salvat o tanara mama din Bihor, care a pierit intr-un accident rutier. Tot patru sunt copilasii ramasi fara cea care le-a dat viata. Familia a acceptat donarea de organe cu gandul ca femeia va trai prin sufletele pe care le salveaza.

Simona era o mama tanara. Avea doar 29 de ani si toata viata inainte. Un sofer care ar fi adormit la volan i-a ucis viitorul intr-o fractiune de secunda, chiar cand isi ducea mezina de sase ani la gradinita. Trei fetite de 6, 10, 13 ani si un baiat de 8 au ramas orfani de mama.

Citește mai departe...

   

Traducere cu Google  

Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish
   

Vă recomandăm o carte despre transplant în România! Mărturii de la donatori, pacienți și medici.  

Clic pentru detalii

   

Pagina pe Facebook  

Vizitati si pagina noastra pe Facebook!

   

Susțineți asociația cu până la 3.5% din impozitul anual datorat (clic pe foto)  

   

Statistici  

Vizitatori
3
Articole
186
Link-uri web
104
Afișări articole
518899